Wtorkowe kolacje przygotowują studenci. Zapraszamy na nie do ośrodka tuż po akademickiej “Dwudziestce”. Spaghetti, żurek, pomidorowa, naleśniki, tosty, łazanki. Menu jest bardzo urozmaicone. Wiele zależy od inwencji gotujących. Właśnie jednym z celów kolacji jest rozwinięcie swoich talentów kulinarnych. Dysponujemy dobrą kuchnią i wszystkim, co jest potrzebne do przyrządzania posiłków. Samo gotowanie to wspaniała okazja do poznania się, rozmów i integracji. A drugi cel kolacji to po prostu zapoznanie się przy stole. Czasem uda nam się coś pośpiewać, a nawet pobawić się. Zapraszamy wszystkich, którzy chcieliby nas zaskoczyć swoimi zdolnościami kulinarnymi. Zazwyczaj osoby zgłaszają się w poniedziałek lub wtorek po południu. Całość wydatków pokrywa duszpasterstwo. A całą resztę stałych i nowych bywalców zapraszamy do stołu.
Kiedy?
Wtorek po akademickiej “Dwudziestce”